Wednesday, 5 October 2011

Umat islam dihina... anda sedng dipermainkan .!

Assalamualaikum W.B.T dan salam 1Malaysia...
Pernahkah anda melihat gambar ini???? Apakah reaksi anda???
Marah ??? Geram ???
  
Ok,..gambar diatas sangat menghina seluruh umat Islam di dunia.. Gambar seorang muslim sedang bersujud dan diatasnya melutut seorang pengganut agama kristian sedang berdoa kepada tuhannya.. Dan diatas lelaki itu berdirinya seorang paderi... Gambar diatas memang menghina umat islam... Mereka menggambarkan seolah-olah mereka mengawal seluruh umat islam...dan paderi sebagai ketua agama... Hasilnya mereka berjaya menciptakan kemarahan umat islam di atas perbuatan mereka itu... Mereka sengaja uploadkan gambar berunsur hinaan di laman-laman web social yang menjadi tarikan manusia kini... Contohnya Facebook, MySpace, Tagged dan sebagainya.... Akibatnya umat Islam marah dan ruang komen picture ini terus menjadi bahan untuk umat Islam terus melemparkan kata-kata kesat....

CONTOHNYA SEPERTI INI...
Gambar 1

Gambar 2

Gambar 3

Gambar 4
Gambar 5


Gambar diatas, di dalam bulatan merah menunjukan orang Islam sedng menunjukan sikap yang kurang sopan dengan melemparkan kata-kata kesat . Bukankah kita diajar Rasulullah untuk bersikap sopan??Pernahkah anda sedar anda sedang dipermainkan???? Gambar ini sengaja diciptakan bagi membangkitkan kemarahan seluruh umat Islam… Apabila marah apa yang akan terjadi??? Akibatnya sesetengah daripada umat Islam kini  mencarut, bermaki-makian atau melemparkan kata kesat…  Sedarkah anda kemarahan boleh menunjukan kelemahan kita sebagai muslim.. Dengan kata-kata kesat seperti ini mampu memberi tanggapan buruk  orang kafir kepada umat Islam… Bukankah kita sebagai khalifa di muka bumi ini harus menunjukan sikap yang baik supaya dapat menarik minat orang kafir untuk memeluk islam.. Bukan menghina atau menunjukkan sikap yang kita ini tidak bersivik.. !!!!!!!

Ada yang telah mendoakan kehancuran orang kafir..Ok…Pernahkah tak anda berfikir  kenapa kita dihina??? Kita dihina kerana sehingga kini masih banyak kelemahan yang ditunjukkan umat Islam. Oleh itu masyrakat kafir terus mengkaji dan menghina untuk meruntuhkan Islam…  Memang sudah dijanjikan Allah Islam tidak akan luput dari dunia sehingga akhir zaman.. Tahukah anda kita berada di zaman bila??? Kita berada di akhir zaman sekarang…  Apakah tindakan anda yang mengaku melafazkan kalimah “LAILAHAILLAH…MUHAMMADURASULULLAH” ???? Adakah anda akan terus maki melemparkan kata kesat???? Masa depan umat Islam bergantung pada diri anda sendiri….


Namun ada juga orang yang cuba menghentikan kemarahan umat Islam dengan menasihati dengan cara baik. Ingatlah kalian Rasulullah itu seorang yang bersopan santun dan teguh menerima cacian.. Beliau juga pernah di baling batu??? Adakah baginda S.A.W memaki hamun??? Baginda S.A.W hanya bersabar…
Ingatlah kalian Allah akan bersama dengan orang bersabar. Ubah la pemikiran kita yang mengaku bangsa Melayu Islam daripada sikap suka marah dan memaki hamun.. Ini bukan sifat kita... Ini sifat musuh kita syaitan laknatullah... Orang  kafir sentiasa memerhati kita… Tunjukkan lah sifat yang seperti yang telah ditunjukkan Rasulullah.. Ingatlah hadith baginda S.A.W yang  bermaksud “akan aku tinggalkan kamu 2 hartaku. Nescaya kamu tidak akan sesat jika kamu berpegang kepadanya .. Peganglah pada al-Quran dal al-sunnah/hadith ku”….

Sama-sama lah kita mengubah diri kita untuk pekembangan Islam. Kita doakan agar Allah S.W.T memberi balasan setimpal kepada orang yang membuat patung itu… Semoga Allah memberi petunjuk kepadanya.. Berdoalah kalian agar Allah mempermudahkan kita untuk melalui jambatan usia sebelum dimatikan dengan kalimah “LAILAHAILLAH.. MUHAMADURASULULLAH”… Amin !!!

Assalamualaikum…

**(sebarkan nota ini untuk kita sama-sama memperbaiki kelemahan kota sebagai umat Islam.. Anda juga sedang berdakwah)
No comments:

Post a Comment