Tuesday, 25 October 2011

SELAMAT TINGGAL MASA SILAM

Assalamualaikum..lama takupdate blog pasal aku selalu menghadapi masalah line yang siput **** ... Tiba-tiba plak rasa nak post entry...terpaksa la aku post sesuatu ...hehhehe.

Hari nie hari terakhir aku online kat rumah 4-A1-11... Rumah yang menjadi tempat singgahan aku selama 2 bulan lebih setelah di buang dari rumah lama...huhuh.. sedih kan??? Tapi hidup mesti diteruskan.. :)...
Esok aku nak balik Penang dan bakal berjumpa dgn Miss Iman KOT ! ... Rindu beliau... Balik dari penang aku dah kena ready untuk pegi practical kat Pulau Langkawi... Bermakna akan aku tinggalkan kolej YANG TERCINTA nie selama 4 bulan...huhuhuh.. Sedih ada suka pun ada...

Nie ja kot aku nak post ary nie..memandangkan followers x ramai so post sikit2 suda... Ramai x ramai ada kau kisah ke kau jemah ???? Nak packing barang nak bawak balik esok.. Aku kena bawak balik semua laa.... Kang hilang plak... Lepas nie nak kena pindah rumah lagi. Berpindah randah macam org eskimo plak..hahah...

X sabaq balik esok... tiket saya pukul 9.45am.. Miss Iman jemput saya pukul 3.30pm taw.... Jangan lupa bawak barang CheChe.... Miss U..

JOM BALIKKK PENANG BAQ HANG !!!!!!

SELAMAT TINGGAL PETALING JAYA...

SEE YOU NEXT WEEK LANGKAWI ISLAND>>>>>

ASSALAMUALAIKUM.....





Thursday, 13 October 2011

Ada respons. !! hahaha cayalah

ASSALAMUALAIKUM..

wow...ada orang kutux saya !! memang best la kan... nampak sangat ciri2 seorang gadis yang sopan... Aku yang jantan pun tak penah ckp kat pompuan camnie..

duk heboh sana sini la hape la . konon dah baik sgt kottt .
dah mintak maaf tu sudah la , tayah kecoh-2 . ingat tengku suka kott update entry
serupa mcm ******* neh . takde sape la nak baca entry yang berbaur kemarahan neh . macam bodoh tahu ...

Agak apa la ******(anjing kot)..... Agak la kan... Mak aku pun tak penah kata aku bodoh... jangan nak lebih2 plak.. Dah cerdik sangat kot ??? ok aku ngaku aku memang x sepandai budak yang cakap aku bodoh nie.... Tapi jangan la dah ada ilmu nak angkuh kata orang orang bodoh... aku pun x penah cakap dia macam nie.. konon baik,,,,

berfikir biar menggunakan otak . nak cakap apa biar brfikir panjang . kita sama-2 dah besar . boleh fikir secara elok dah . tengku takkan marah tanpa sebab . dan tengku tak suka dengan kau punya rasa yang tengku syg ex tengku . padia la kan . kalau tengku syg ex-2 buat pa bercinta dengan org lain 
............
Kalau nak cakap berfikir menggunakan otak hang takkan buat aku macam nie... Satu lagi bila masa aku cakap dia sayang ex dia??? dia plak lebih an... Yup dulu awak layan saya memang macam kaple awak... Tapi sekarang awak dah layan saya mcm??? Awak pikir la sendri... yang bawah nie best...

yang neh pun terasa jugak ? ha , ambik semuaaa :DD pernah ke tengku kata kau telah menyengelkan tengku selama neh . adehh . macam-2 . tu berfikir tak guna otak la tuu .
..................

Nie penghinaan paling kasaq nie.. Dulu selau kata kat aku otak x kembang... Aku boleh terima.. tapi ayat nie macam nak menghina aku ja... Macam nak kata ku bodo??? yess aku ngaku... Memang hang sorang ja boleh nampak aku punya bodoh...aku ngaku... aku memang takdak otak... takdak otak pun hang nak buat pakwe gak kan..???

then..

tengku takkan minta maaf dengan kau pasal statement tengku sebab kau sendiri yang syok-2 nak terasa . so kau maafkan la diri kau sendiri . sebab kat sini tengku tak rasa bersalah sebab mengeluarkan statement mcm tu . terima kasih 
............

Aku pun tak harap hang mintak maaf la... Aku bukan macam anjing yang mengaharap belain tuan dia...
aik kata dah pandai??? baru nak ambik spm dah boleh hina budak yang nak ambik diploma nie bodoh kan... kira dasyat la tuh... orang lain yang ambik degree pun x penah ckp aku mcm nie... hang sendri tak rasa bersalah dgn statement hang ok lah tu... aku taw msti hang guna kebijaksanaan hang untuk hang labelkan diri hang betoi.. dan diri aku yang bodoh nie yang salah...

oklah... terima kasih.. aku puas hati dengan  entry hang...heheheh... esok post lagi  taw... aku suka  baca......amanah nie....budak yang pandai mana boleh langgar amanah...opps..!....hahah
gaduh macam mana pun ..teqok hang macam mana pun hang tetap awex aku...baik buruk hang aku tetap sayang hang... hang nak layan aku macam mana tu hang punya suka la..... hang tanggung sendri... yang aku taw aku nak focus hidup aku... dah bergaji nanti aku nak hidup dengn hang..time tu hang wajib dengaq cakap aku...

Share word :
kemarahan menunjukan sifat bongkak kita... kemarahan/atau kemurkaan nie hanya sifat Allah...siapalah kita yang nak rampas hak nya kan???...jangan terlampau bongkak ada hadith yang menyatakan  " jika sifat takbur/sombong/bongkak berada di dalam hati kamu walau sebesar zarah sekalipun... maka orang itu akan dimasukan ke dalam neraka"...

*** aku tak suka marah.. dan please jangn bg aku marah... aku akan layan hampa lebih dari aku layan diri sendri...

ASSALAMUALAIKUM....






Push. ! Push . ! part 2(apa korang buat bila tertekan)

sambung sikit lagi malas nak tidoq la... Esok ada study account... so malam nie nak study sikit walaupun aku x suka acc... Okek.. Berbalik kepada tajuk apa hampa akan buat kalau mood hampa berada dalam keadaan tertekan.. Kat sini Mr.Hujan nak cerita sikit apa perbezaan aku dengan orang lain bila tertekan.. check it out!!

  1. Suka melepaskan tekanan pada objek

    a) orang lain selalunya pukul bantal.


          b) Mr.Hujan suka tumbuk dinding


tak main ok pukul2 bantal..hahhah
kejadian nie selalu jadi dalam toilet..sebab orang tak nampak..
kalau selalu tengok aku masuk toilet tu paham-paham la..
x percaya???ada cek keesiah..
        2) Suka mendengar lagu-lagu atau or whatebiaq...

          a)  suka dengar lagu yang feeiling contohnya lagu jiwang.. Kononya nak lupakan masalah(mengarutlah)

lefthanded-tiada lagi ku kidungmu

        b) Mr.Hujan suka dengaq lagu yang boleh lupakan masalah.. 

Naratu-pukimak
(lagu nie memang macam mencarut sikit... Tapi kalau dah taw maksud lagu nie
memang tacinga abes kot... lagu berunsurkan penipuan.. sapa yang putus cinta layan laa..

          3) Suka melepaskan tekanan dengan komunikasi
            
             a) Orang lain suka menjerit



              b) tapi mr.hujan suka menaip


aku memang suka taip.. Time nie ayat power aku akan keluar...
so aku boleh luahkan perasaan aku dengn lappy tersayang...
dulu ada banyak cerita aku kat lap top tapi dah kena format hilang ntah kemana,...


K.la..nie serba sedikit aku cerita pasai aku... Follower bukan ramai pun.. Tak sampai 344 followers aih...
Xdak la orang nak taw  sangat cerita pasai aku nie...hehhe..
tak penting pun... ASSALAMUALAIKUM...























Push. ! Push . ! Faizi 2009 will come back..

Assalamulaikum... Penah hampa kena Push !!! Push !! Push!!! Push !!! .. Aku sedang merasainya... Pada pukul 12 td aku ada la hallo dgn orang nie.. Niat aku memang murni habis.. Tapi failed... Aku gagal pujuk lagi.. Sampai la tahap aku dah fed-up... Lepas tu aku pada pukul 2.30 aku ada baca blog seseorang nie.. Dia tulis mcm nie.. :
"okay . life must go on with you or without you . i know how to handle myself . buat la nak buat apa pun . tengku tak kisah . tengku ada life tengku dan tengku kena fokus life tengku dan bukan berfikir tentang benda-2 yang tak mendatangkan faedah buat tengku . tengku rasa tengku terlalu baik sampaikan orang lain boleh pijak kepala mcm tu jea . setiap perbuatan ada balasan . sekali kau buat langsi , berkali kali tengku balas . cuma masa jea yang menentukan .

yea , kesabaran dah hilang ? mcm la orang lain pun takde kesabaran . ALLAH takkan kata kepada hamba nya . hanya hamba-2nya yang akan kata sesama hamba . tepuk dada tanya iman . kita manusia yang menumpang . menumpang kat dunia ALLAH . sekali sekala berbuat baik apa salahnya . tapi itu la , manusia tak sempurna . tengku pun tak sempurna tapi ada yang rasa diri sangat sempurna sehinggakan membuatkan org sengal . #tak sukanya update entry mcm neh#

okay . back to normal . tengku pergi sekolah dan belajar mcm biasa . masa rehat tengku study math dengan kawan-2 . nak dekat exam neh malas nak pikiaq benda-2 yang boleh sentap , menyentap , sakit hati , disakiti , sedih , menyedihkan , gembira dan menggembirakan . and whatever . tak masuk exam pun semua neh . keputusan tengku tak termasuk pun dalam segala perasaan bagaii . asalkan kau belajar rerajin-2 , ada la hasil . dengan mak pak pun dosa masih banyak , tayah la menambah dosa yang sedia ada . nak dekat-2 exam neh , mintak ampun makpak terutamanya . yang lain letak tepi ."



Apa perasaan hampa kalu awex yang hampa sayang, tulis macam nie??? Aku taw aku salah, tapi aku dah mintak maafkan.. Nak taw apa salah aku??? Ok aku cerita, satu malam aku ada on9 acc fb budak tembam nie... Lepas tu member dia si Fazriq nie ada Im.. Fazriq nie pun member fb aku jugak,  aku ingat si fazriq nie IM aku la... Aku tak perasan langsung yang aku on9 acc awex aku nie... So, nak dijadikan cerita aku dengan tak sengaja terbalas.. sekali  ja aku post kot... Dok esok nie budak nie dok marah2 aku...  Aku dah cakap kat dia aku tak sengaja.. Aku mintak maaf la.. Lepas tu dia dok moody teqok plak dengan aku.. Memang rasa bersalah lah.. Sejak hari tu hilang lah dia punya respect kat aku.. Pegi air terjun pun x gitaw.. Sanggup p dok gelak2 happy dgn kawan yang balak nie dok tunggu message masuk... Aku msg pun tak reply.. Sampai nak dekat maghrib pun ada kat air terjun lagi... Apa perasaan hampa sebagai pakwe kalau awex buat mcm tu... kalau sebelum nie nak teman mak p beli barang dapur pun bgitaw aku...

Malam tu aku tegor la cara elok, tapi mula2 ja la.. Byangkan aku message punya panjang dia msg pendek ja... contoh: "ikut b la"... tanssion dak kalu hampa ada kat tempat aku... Sampai la tengah malam tu aku dah memang bengang abes orang dok layan aku mcm nie sampai la terkeluar ayat hang/aku... Time tengah panas an.. Mana nak sedaq... tapi dia xsedaq plak apa ayat yang dia dah keluaq kat aku???? then aku rasa dia lagi biadap sebelum tu...aku hanya cakap hang aku ja... Dah berpuluh berkali aku mintak.... nak maap x maap tu aku x taw la... tapi sepanjang dia buat salah ada dia mai mintak maaf kat aku???.. Takpa aku sabaq lagi... Dia merajuk apa ntah sampai sekarang nie... Aku pun dah x larat nak pujuk sampai la dia kata aku nie balasan akibat dia brake dengan ex dia.. Panas oi !!!!!!!! Dia x kata secara live la...tulis kat blog....

Sekarang awak dah lain... Kononnya aak nak balas dendam la kan??? 
setiap perbuatan ada balasan . sekali kau buat langsi , berkali kali tengku balas . cuma masa jea yang menentukan ... Ok.. sekarang nie aku nak tengok ja hang punya langsi.. Besar mana hang punya kepala??? kesabaran hang dah hilang???? Ok,aku nak tengok,aku nak sabar lagi selagi mampu.. 


Ayat nie aku paling tak boleh terima 
"tengku pun tak sempurna tapi ada yang rasa diri sangat sempurna sehinggakan membuatkan org sengal . #tak sukanya update entry mcm neh#"   .. 


OK...Aku dah memang sedih habis apa yang hang buat kat aku nie... Sekarang hang nak buat apa dengan hidup hang...


aku pegang pada prinsip hang..
okay . life must go on with you or without you . i know how to handle myself . buat la nak buat apa pun . tengku tak kisah . tengku ada life tengku dan tengku kena fokus life tengku dan bukan berfikir tentang benda-2 yang tak mendatangkan faedah buat tengku .


Hang pandai bawak diri an... Suka hati la .. Aku nak tengok dari jauh ja... Tapi tuduhan hang yang kata aku pijak pala tak boleh masuk akai... Aku yang selalu bagi muka kat hang sampai hilang hang punya respect kat aku...Tapi fed-up nya aku kat perangai hang..  Tapi aku tak penah benci hang.. Perbuatan hang makin buat aku belajar erti sayang... Aku tetap dengan pendirian aku... Tapi aku dah bersedia kalau hang nak mintak bawa haluan sendiri...

Sorry to all.. 3 minggu lepas aku ada tempat nak mengadu.. Sekarang dah takde dah... Sorry kalau terpaksa baca entry panjang... Sekarang nie aku hanya share dengan blog ja... Nseb bek ada blog gak...hehheh... Orang yang aku sayang sengaja nak jauhkan diri.. Kononnya nak balas dendam.. K fine.. Up to you la...



Seminggu nie memang aku kena push habis lah... Sabar ja la.. selagi mampu...hehhehehe...
mampu kot...
k. la ...................assalamualaikum..






Wednesday, 12 October 2011

Miss iman

Assalamualaikum... Malam nie Mr.Hujan hepy sangat sebab Miss iman dah start nak bercerita dengan Mr.Hujan... Walaupun beliau masih marah lagi... Kalau reply msg pun kontot seperti jari beliau... atleast beliau reply gak daripada x reply lgsung... Kadang2 Mr.hujan rasa fed-up gak kan... Tapi Miss Iman dah buat mr.Hujan kembali senyum... Hehehhe... Tak sabar saya nak tengok awak happy esok ..

BTW... Thanx Iman coz dah bukan hati awak untuk saya... Awak dah buat saya happy taw...
Rasa malas nak update blog plak..
Nk IM awak kat Fb la...
saya nak bg awak hepy plak la...
nak layan awak dulu sapai awak tido depan lappy..hehehe

Love u sayang...
Byebye blogers

Assalaualaikum...


sedikit sebanyak gambar miss iman yang selalu aku usyar..hehhehe.

















**bukan nak show off gua punya awex nie... Tapi nak warningn lu orang "lu rembat awex gua...gua rembat lu" ....ahahahahahh..... pupye..





Tuesday, 11 October 2011

F.T island..(K-POP)

 Assalamualaikum... pagi2 buta nie Mr.Hujan macam biasalah kena bangun pegi class.. Subjek untuk hari ini ialah Pendidikan Islam... Dah mcm budak2 kan ???? Ilmu tak penah habis.. So kita kena study la lagi... Pasal agama plak tu... Dulu kat skolah belajar macam lain.. Kat kolej nie plak pelajaran dia lebih details.. Kira aku dah terer la bab agama nie... So, sapa2 yang nak cari calon laki aku la paling layak...hahahahha... Astagfirullahalazim.. terlebih sudaaa ! "Jika sifat bongkak,takbur, atau sombong berada didalam hati kamu walau sebesar zarah sekali pun.. Dia tidak akan bau syurga".... Bahayakan ??? Zarah tu besar mana??? Seperti yang tertulis dalam al-Quran, zarah merupakan objek yang paling kecil didunia... Hebatkan al-Quran nie..???? Tu pun orang kafir kata al-Quran nie Muhammad yang reka cipta.. Mana mungkin seorang manusia biasa ketika itu mampu mengetahui hal-hal sebegini... Mana mungkin Muhammad dapat mengetahui pekara2 sains yang aneh seperti kejadian seperti kejadian Big-Bang or etc.. .Lepas tu si kafir nie kata lagi ya memang betol al-Quran ini bukan Muhammad yang reka... al-Quran ini syaitan yang punya.... Jelaskan???? Orang kafir tak pernah berpuas hati dengan orang islam... Kalaulah syaitan yang reka al-Quran ini, mana mungkin wujud ayat-ayat yang menyatakan syaitan itu ialah musuh yang terang lagi nyata bagi kamu..(cek surah yassin..aku dah lupa ayat keberapa).... Al-Quran nie merupakan ilmu yang diturunkan oleh Allah kepada manusia... Kalau bijak guna cantik jadinya... Sekarang orang kafir pun tengah kaji pasal al-Quran.....

Ceh...tazkirah plak aku pagi nie...hehehehhe.. Aku memang suka bagi teguran kat orang supaya kalau aku ada buat salah mai la tegoq cek nie haa... tak marah aih... Nak mai tengking2 pun takpa.. Mr.Hujan tak berpegang pada prinsip "sebelum hang nak tegor orang hang cermin diri sendri dulu..sedar la diri sikit" ... Hello der ! Kalau dok buat lagu nie sampai bila manusia takkan maju... Mana ada manusia yang sempurna.. Teguran demi teguran mampu mengubah manusia menuju kearah kebaikkan... Macam saya sekarang, miss Iman nie garang.. Baru sekarang aku tahu dia spesis yang macam mana..hahahaha.. Thanx awak !. Awak dah tegor saya kearah kebaikkan... Apa yang awak buat mesti ada kena mengena dengan saya.. Rupa-rupanya saya dah terpesong jauh awak.. Thanks pulihkan saya kembali.... Eh ! citer plak pasal budak tembam nie..hahaha.... Sebernarnya pagi nie aku tak pegi class..hahhaha.. Ayat kat atas macam seorang Uztaz..Bajet2 ja kan... Nie kalau si garang nie tahu mampus aku nak menjawab.. Dia pun ada class agama gak hari nie..sama waktu dengan time agama aku.. Tapi dia nie belajar kat lain la.... Budak2 skolah la katakan..hahahha.. Budak tapi kuat beletiaq...!! Mengalahkan mak orang... Tu la awex gua nie, walaupun perangai nampak macam budak2(memang budak2 pun) tapi sebenarnya dia matang gila kot... Aku ngn family dia ja taw... Hampa taw ka?? Jangan dok buat kalut... Satgi convers saiz 8 melayang...ahhaha

Dah lari topic nie...heheh... xde citer la nak update sebenarnya.. Tapi nak share sikit bout this band from korea(K-POP la ngek)...aku dah terpengaruh dah dengan band nie.. Unik gila tapir la... Muka2 ahli kumpulan nie dah la jambu tapi suara vocallis dia unik abis cakap ko leha !.. Nie lah dia dengan bangganya aku mempersembahkan F.T Island ;


F.T Island


Jambukan??? Nk buat macam mana korean kan??? mereka2 nie susah nak jumpa muka rock macam aku nie.. Tapi lagu yang dibawa oleh band F.T Island nie memang jiwang abis ar.. Lagu yang sedih2 lagi banyak.. Hampir ternangis aku melyan lagu kumpulan nie(hampir ok)... Tambah2 suara vocallisnya yang serak2 basah gitu membuatkan aku lagi menghayati lagu nie... Sebenarnya aku tak pernah pun layan lagu korea.. Drama selalu la jugak... Okek cakap banyak takmau jom layan lagu dia sikit... Dengar sampai abis taw...
**Pause dulu lagu aku kat bawah page nie





Titles : after love




Titles : Bad woman




Titles: She's dont know




Title ; Love sick/sarangalhee





Best kan band nie?????
Ahli kumpulanya terdiri daripada ;

Guitaris/leaders : Choi Jonghun (최종훈)
Vocal : Lee Hongki (이홍기 )
Bassits : Lee Jaejin  (이재진)
Drummer : Choi Minhwan (최민환)
Guitaris/subvocal : Song Seunghyun (송승현)

Former member
Guitaris/subvocal : Oh Wonbin 오원빈 


Okek... nie la serba sedikt perkongsian aku dengan korang hari nie... Alang tak pegi class an.. Layan K-POP jap..hahhaha......BTW..rindu my sayang... beliau dah ok sikit dr merajuk terok dengan aku...heheh.. Suke..
Rindu awak...

Assalamualaikum

**Jadikan hari ini hari yang ceria bagi anda..hehehehh





Monday, 10 October 2011

Miss u Eeya

Awak tahu kan saya suka tengok profile facebook awak.. Tapi kenapa awak post status Facebook awak macam nie 
                "banyak plak yang "melepaskan diri" dari pasangan harini ? ==' aku neh dah la mudah terikut :DD"


Awak.. Saya takut bila awak cakap macam tu... Awak tahukan saya memang perlukan awak... Demi Allah saya sayang awak sangat-sangat.. Saya dah mintak maaf dekat awak banyak kali... Saya tahu saya tak pandai pujuk orang... Saya memang lelaki kasar awak.. Saya tak pernah bercinta.. Pernah tapi hanya 3 minggu.. Tu pun dulu time saya nak SPM.. Saya tak tahu nak lemparkan kata-kata manis kat awak... Saya tak seromantik berbanding lelaki lain... Tapi apa yang keluar dari mulut saya ikhlas kerana awak...

Awak saya mintak maaf dengan awak sebab saya dah berkasar dengan awak... Awak mesti tak tahukan bertapa tertekannya saya pujuk awak.. Dah macam2 jalan saya cuba... Saya hanya nak awak maafkan saya... Sampaikan satu tahap saya terpaksa libatkan orang lain dalam hubungan kita...Tapi..............saya kena marah dengan awak lagi... Awak cakap saya tak respect awak... Awak tahukan mana tahap saya letak awak dalam hati saya??? Saya sayang awak mcm keluarga saya sendri... Saya tetap nak teruskan hubungan nie...
Walaupun awak macam dah benci dengan saya.. Tapi kita masih ada perjanjian kan???
Awak saya takut lah bila saya takde dalam hati awak.. Saya sayang awak2 sangat... Family kita dah restukan hubungan kita???

Tadi saya ada baca blog lama awak...al-maklumlah peminat nombor 1 la katakan...saya ada copy ayat dari blog awak      



pernah hampa menyesal selepas buat sesuatu keputusan ? aku pernah . sampai sekarang aku menyesal . kalau aku jumpa dye balik , aku sendiri yang akan minta maaf kat dye . aku rela letak tepi ego aku jauh-2 sebab nak minta maaf . entahla ,  kadang-2 terpikir juga kenapa aku lepaskan seseorang yang sangat baik , yang tak pernah sakitkan hati aku .


Nampak sangat awak menyesal sebab berpisah dengan dia kan??? Awak kalau awak tak berpisah dengan dye kita takkan jumpa sekarang taw???? Nampak sangat awak tak kisah saya nie sebagai pakwe awak...kalau saya bg change msti awak nak balik kat dye kan??
Awak menyesal kew kenal saya??? Awak rela letak tepi ego untuk dye kembali dekat awak... Kenapa awak tak letak tepi awak punya ego untuk jaga hati saya????
Saya pun manusia yang nak perhatian dari wanita la awak... Awak kata saya kasar??? Kasar kew??? Dulu saya ada berkasar ka dengan awak time awak layan sayan saya baik???Especially time raya...

Lepas tu awak ada tulis lagi...


entah-2 betul keputusan aku masa tinggalkan dye duluk . kalau betul keputusan aku , alhamdulillah . kalau tak betul , taktau nak kata apa . HAHA . setiap perbuatan akan dapat balasan . dan sekarang aku dah dapat balasan dye . terima weh , terima ngan hati yang terbuka gila-2 . memang ALLAH maha adil . boleh kot aku buat statement yang aku terima semua dugaan neh ?


Saya tahu saya dah berkasar dengan awak.... Tapi awak,saya nak tanya sikit, awak dah kenal saya lebih dr 1 tahun kan??? Pernah saya berkasar??? Saya berkasar sebab saya tertekan la awak...Adakan pengenalan kita nie awak anggap satu balasan buruk sebab awak tinggalkan dye dulu??? Memang malang nasib awak kan dapat pakwe yang cakap kasar.. Tapi kan awak saya hanya kasaq bila saya panggil awak HANG jew.. Tapi awak dah berkasar dengan saya lagi terok kan??? Ayat awak tu kasar gila sampai tahap saya tersentap... Tapi saya bersabar ja sebab kemarahan itu bukan milik saya... Siapakah saya yang dicipta dari tanah untuk memarahi ciptaan tuhan????lepas tu awak cakap lagi...


itu yang kita cari , itu yang kita kena terima . rasa-2 mcm tak boleh terima dah , sila lempaq jauh-2 . lari selagi mampu , nyorok selagi kuat . ada kaitan ke ? segala dugaan neh menguatkan aku walaupun aku kaum lemah..

saya tak tahu apa maksud awak... Tapi jelaslah nampak macam awak menyesal kenal saya??Awak,,,saya sedih bila awak cakap macam tu... Malam nie kali kedua air mata saya hampir turun kerana wanita... Hmm... Tapi salah saya kan??? nak buat mcm mana... Saya mintak jasa baik awak tolong la cek balik besar sangat ka salah saya kat awak??? Awak boleh hepy2 pergi air terjun dgn kawan2... tapi saya dok rumah langsung x happy... Malam bila saya nak lepaskan rindu saya kena marah...

Saya x tahu nak buat macam mana lagi.. Kalau awak menyesal sebab kenal saya tu terserah.. Tapi saya takkan lepaskan awak ... Saya taknak Puan Zailina menangis sbb salah saya kat awak.. Saya respect beliau macam mak saya... Tolong la awak.. Saya mintak jasa baik awak berbaik la balik dengan saya walaupun awak dah menyesal kenal saye... Saya still sayang awak sampai saya mati... kalau awak baca blog nie call la saya selagi saya masih hidup.. Saya akan jawab panggilan awak kalau phone saya berdering....
Please awak...demi masa depan kita...masa depan family kita maapkan saya eq...

Sumpah saya sayang awak sampai mati...

esok time nak subuh msg saya taw awak...
Love u..

(eeya...nie cara last b minx maap...lepas nie b x taw nak buat apa dah)

Sory agak jiwang...jiwang ka nie??? mengarut...
aku xtaw nak luahkan perasaa kat sapa...nak luahkan kat dia???dia tgh marah kat aku...mmg xkan dengaq la kan.... Nak cita kat kawan??? bab nie xdak kot.... blog nie la jugak jadi tempat aku luahkan perasaan... Hope hampa tak kisah.. Nak kisah apa followers pun ada 15 orang ja..hehhehe

**(maaf jika ada wrong typing...aku dah kusut sangat...so malas nak edit)

Assalamulaikum...



 






Sunday, 9 October 2011

Gambaran hari kimat~ Wajib baca ! Muhasabahkan diri kita .


Kiamat itu 10x lebih dasyat dari gambaran manusia


1. Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.

2. Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya “Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?” Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya “Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa.” Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.

3. Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi.

4. Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut “Ajbuz Zanbi” yang berada di hujung tulang belakang mereka. Hiduplah manusia umpama anak pokok yang kembang membesar dari biji benih.

5. Semua manusia dan jin dibangkitkan dalam keadaan telanjang dan hina. Mereka tidak rasa malu kerana pada ketika itu hati mereka sangat takut dan bimbang tentang nasib & masa depan yang akan mereka hadapi kelak.

6. Lalu datanglah api yang berterbangan dengan bunyi seperti guruh yang menghalau manusia, jin dan binatang ke tempat perhimpunan besar. Bergeraklah mereka menggunakan tunggangan (bagi yang banyak amal), berjalan kaki (bagi yang kurang amalan) dan berjalan dengan muka (bagi yang banyak dosa). Ketika itu, ibu akan lupakan anak, suami akan lupakan isteri, setiap manusia sibuk memikirkan nasib mereka.

7. Setelah semua makhluk dikumpulkan, matahari dan bulan dihapuskan cahayanya, lalu mereka tinggal dalam kegelapan tanpa cahaya. Berlakulah huru-hara yang amat dahsyat.

8. Tiba-tiba langit yang tebal pecah dengan bunyi yang dahsyat, lalu turunlah malaikat sambil bertasbih kepada Allah SWT. Seluruh makhluk terkejut melihat saiz malaikat yang besar dan suaranya yang menakutkan.

9. Kemudian matahari muncul semula dengan kepanasan yang berganda. Hingga dirasakan seakan-akan matahari berada sejengkal dari atas kepala mereka. Ulama berkata jika matahari naik di bumi seperti keadaannya naik dihari Kiamat nescaya seluruh bumi terbakar, bukit-bukau hancur dan sungai menjadi kering. Lalu mereka rasai kepanasan dan bermandikan peluh sehingga peluh mereka menjadi lautan. Timbul atau tenggelam mereka bergantung pada amalan masing-masing. Keadaan mereka berlanjutan sehingga 1000 tahun.

10. Terdapat satu telaga kepunyaan Nabi Muhammad SAW bernama Al-Kausar yang mengandungi air yang hanya dapat diminum oleh orang mukmin sahaja. Orang bukan mukmin akan dihalau oleh malaikat yang menjaganya. Jika diminum airnya tidak akan haus selama-lamanya. Kolam ini berbentuk segi empat tepat sebesar satu bulan perjalanan. Bau air kolam ini lebih harum dari kasturi, warnanya lebih putih dari susu dan rasanya lebih sejuk dari embun. Ia mempunyai saluran yang mengalir dari syurga.

11. Semua makhluk berada bawah cahaya matahari yang terik kecuali 7 golongan yang mendapat teduhan dari Arasy. Mereka ialah:
a;- Pemimpin yang adil.
b;- Orang muda yang taat kepada perintah Allah.
c;- Lelaki yang terikat hatinya dengan masjid.
d;- Dua orang yang bertemu kerana Allah dan berpisah kerana Allah.
e;- Lelaki yang diajak oleh wanita berzina, tetapi dia menolak dengan berkata “Aku takut pada Allah”.
f;- Lelaki yg bersedekah dengan bersembunyi (tidak diketahui orang ramai).
g;- Lelaki yang suka bersendirian mengingati Allah lalu mengalir air matanya kerana takutkan Allah.

12. Oleh kerana tersangat lama menunggu di padang mahsyar, semua manusia tidak tahu berbuat apa melainkan mereka yang beriman, kemudian mereka terdengar suara “pergilah berjumpa dengan para Nabi”. Maka mereka pun pergi mencari para Nabi. Pertama sekali kumpulan manusia ini berjumpa dengan Nabi Adam tetapi usaha mereka gagal kerana Nabi Adam a.s menyatakan beliau juga ada melakukan kesalahan dengan Allah SWT. Maka kumpulan besar itu kemudiannya berjumpa Nabi Nuh a.s., Nabi Ibrahim a.s., Nabi Musa a.s., Nabi Isa a.s. (semuanya memberikan sebab seperti Nabi Adam a.s.) dan akhirnya mereka berjumpa Rasullullah SAW. Jarak masa antara satu nabi dengan yang lain adalah 1000 tahun perjalanan.

13. Lalu berdoalah baginda Nabi Muhammad SAW ke hadrat Allah SWT. Lalu diperkenankan doa baginda.

14. Selepas itu, terdengar bunyi pukulan
gendang yang kuat hingga menakutkan hati semua makhluk kerana mereka sangka azab akan turun. Lalu terbelah langit, turunlah arasy Tuhan yang dipikul oleh 8 orang malaikat yang sangat besar (besarnya sejarak perjalanan 20 ribu tahun) sambil bertasbih dengan suara yang amat kuat sehingga ‘Arasy itu tiba dibumi.

15. ‘Arasy ialah jisim nurani yang amat besar berbentuk kubah (bumbung bulat) yang mempunyai 4 batang tiang yang sentiasa dipikul oleh 4 orang malaikat yang besar dan gagah. Dalam bahasa mudah ia seumpama istana yang mempunyai seribu bilik yang menempatkan jutaan malaikat di dalamnya. Ia dilingkungi embun yang menghijab cahayanya yang sangat kuat.

16. Kursi iaitu jisim nurani yang terletak di hadapan Arasy yang dipikul oleh 4 orang malaikat yang sangat besar. Saiz kursi lebih kecil dari ‘Arasy umpama cincin ditengah padang . Dalam bahasa mudah ia umpama singgahsana yang terletak dihadapan istana.

17. Seluruh makhluk pun menundukkan kepala kerana takut. Lalu dimulakan timbangan amal. Ketika itu berterbanganlah kitab amalan masing-masing turun dari bawah Arasy menuju ke leher pemiliknya tanpa silap dan tergantunglah ia sehingga mereka dipanggil untuk dihisab. Kitab amalan ini telah ditulis oleh malaikat Hafazhah / Raqib & ‘Atid / Kiraman Katibin.
d Manusia beratur dalam saf mengikut Nabi dan pemimpin masing- masing. Orang kafir & munafik beratur bersama pemimpin mereka yang zalim. Setiap pengikut ada tanda mereka tersendiri untuk dibezakan.

18. Umat yang pertama kali dihisab adalah umat Nabi Muhammad SAW, dan amalan yang pertama kali dihisab adalah solat. Sedangkan hukum yang pertama kali diputuskan adalah perkara pertumpahan darah.

19. Apabila tiba giliran seseorang hendak dihisab amalannya, malaikat akan mencabut kitab mereka lalu diserahkan, lalu pemiliknya mengambil dengan tangan kanan bagi orang mukmin dan dengan tangan kiri jika orang bukan mukmin.

20. Semua makhluk akan dihisab amalan mereka menggunakan satu Neraca Timbangan. Saiznya amat besar, mempunyai satu tiang yang mempunyai lidah dan 2 daun. Daun yang bercahaya untuk menimbang pahala dan yang gelap untuk menimbang dosa.

21. Acara ini disaksikan oleh Nabi Muhammad SAW dan para imam 4 mazhab untuk menyaksikan pengikut masing-masing dihisab.
d Perkara pertama yang diminta ialah Islam. Jika dia bukan Islam, maka seluruh amalan baiknya tidak ditimbang bahkan amalan buruk tetap akan ditimbang.

22. Ketika dihisab, mulut manusia akan dipateri, tangan akan berkata- kata, kaki akan menjadi saksi. Tiada dolak-dalih dan hujah tipuan. Semua akan di adili oleh Allah Ta’ala dengan Maha Bijaksana.

23. Setelah amalan ditimbang, mahkamah Mahsyar dibuka kepada orang ramai untuk menuntut hak masing-masing dari makhluk yang sedang dibicara sehinggalah seluruh makhluk berpuas hati dan dibenarkannya menyeberangi titian sirat.

24. Syafaat Nabi Muhammad SAW di akhirat :
a;- Meringankan penderitaan makhluk di Padang Mahsyar dengan mempercepatkan hisab.
b;- Memasukkan manusia ke dalam syurga tanpa hisab.
c;- Mengeluarkan manusia yang mempunyai iman sebesar zarah dari neraka.
(Semua syafaat ini tertakluk kepada keizinan Allah SWT.)

25. Para nabi dan rasul serta golongan khawas juga diberikan izin oleh Tuhan untuk memberi syafaat kepada para pengikut mereka. Mereka ini berjumlah 70 000. Setiap seorang dari mereka akan mensyafaatkan 70 000 orang yang lain.

26. Setelah berjaya dihisab, manusia akan mula berjalan menuju syurga melintasi jambatan sirat. Siratul Mustaqim ialah jambatan (titian) yang terbentang dibawahnya neraka. Lebar jambatan ini adalah seperti sehelai rambut yang dibelah tujuh dan ia lebih tajam dari mata pedang. Bagi orang mukmin ia akan dilebarkan dan dimudahkan menyeberanginya.

27. Fudhail bin Iyadh berkata perjalanan di Sirat memakan masa 15000 tahun. 5000 tahun menaik, 5000 tahun mendatar dan 5000 tahun menurun. Ada makhluk yang melintasinya seperti kilat, seperti angin, menunggang binatang korban dan berjalan kaki. Ada yang tidak dapat melepasinya disebabkan api neraka sentiasa menarik kaki mereka, lalu mereka jatuh ke dalamnya.

28. Para malaikat berdiri di kanan dan kiri sirat mengawasi setiap makhluk yang lalu. Setiap 1000 orang yang meniti sirat, hanya seorang sahaja yang Berjaya melepasinya. 999 orang akan terjatuh ke dalam neraka.
Rujukan: Kitab Aqidatun Najin karangan Syeikh Zainal Abidin Muhammad Al- Fathani. Pustaka Nasional Singapura 2004.

a; Jika sekiranya kalian ingin mengumpul saham akhirat, sampaikanlah ilmu ini kepada sahabat² yang lain. Sepertimana sabda Rasulullah SAW: d77; Sampaikanlah pesananku walaupun satu ayat. d78; Sesungguhnya apabila matinya seseorang anak Adam itu, hanya 3 perkara yang akan dibawanya bersama :
b; Sedekah/amal jariahnya.
c; Doa anak²nya yang soleh.
d; Ilmu yang bermanfaat yang disampaikannya kepada orang lain.

sumber daripada : Amar Sufi
Kredit kepada Syok.org






Pheonix


aku masih lagi bernafas,
aku masih tak duli kebas,
lihat aku yang tetap bangun kembali--
kakimu tak cukup buat aku mati,

pasti kau hairan bagaimana selepas bertahun,
aku tetap teguh, utuh, tak roboh, tekun, pegun,
kau cipta aku untuk kau musnah di bila perlu,
kau bina aku dengan tipu mimpi bohong palsumu,

mungkin kau tak tau sepenuhnya yang aku ini,
sebenarnya phoenix yang takkan pernah akan mati,
ku sentiasa kembali,
walau dibagi api,
walau terhancur diri,
tetap ku gagah berdiri,

kalau kau fikir aku bodoh kerna mencintai,
kau lebih bodoh kerana fikir aku akan pergi,
lagi kau pedang aku,
lagi kau pijak henyak sepak caci maki aku,
lagi kebal rusukku,

aku masih lagi bernafas,
aku masih tak duli kebas,
lihat aku yang tetap bangun kembali,
kakimu tak cukup buat aku mati,

aku masih bernafas dan aku takkan lemas,
dengan cabaran dugaanku hadapi ku takkan tewas,
namun aku dibenci,dihina dan dimaki,
ku akan gagah berdiri walaupun halangan menanti,

ingin ku memberitahu kepada kau yang ku cintai,
namun kau tak mengerti apa yang terpendam dalam hati,
apa orang berkata akan ku tolak ke tepi,
kerna engkau yang ku nanti dan ku terimpi-impi,

my heart was hurt deep ya'll can listen to my heartbeat,
the wound is getting deeper my blood is getting thicker,
but i'm stronger than you, boo, you can't keep me away,
my phoenix will be by my side you gotta step aside!,

aku masih lagi bernafas,
aku masih tak duli kebas,
lihat aku yang tetap bangun kembali--
kakimu tak cukup buat aku mati ,

mungkin sebenarnya... ku mahu percaya,
yang mungkin bila kau lihat ini semua akan kau celik mata,
mungkin satu masa ... setiap setia,
dapat memujuk kubu kerasmu untuk dibuka pintunya,

everybody cursed me cuz i got no loyalty,
it was you all along been cheating on me,
you wanna fight fire with fire, come stab me with a knife,
if that's what you want it come on give it a try!

you dead wrong if you think my phoenix gonna die,
i'm still standing right here waving you good bye,
all these years all the pain and the suffer i take,
every breath you take you gonna regret when you're dead!!

Viewing lyrics for Phoenix Feat Fynn Jamal (radio edit)by EMC SHAZ.
Artists:
Emc Shaz (Flow Eazy) Featuring Fynn Jamal

Lyrics:
Emc Shaz and Fynn Jamal

Music:
Djey Ameyy

copyright protected:
Flow Eazy and Redeazy Studio'z

http://www.revernation.com/emcshaz
http://www.facebook.com/pages/lEMC-SHAZlOFFICIAL-PROFILE/129232734728
http://www.facebook.com/pages/fynn-jamal/108427339128
http://www.revernation.com/fynnjama






Friday, 7 October 2011

Mungkin anda kena game !! Kajian Mr.Hujan

Hyep....... Assalamualaikum W.B.T salam 1Malaysia dan salam 1bloggers...hahahha...

Entry kali nie panjang sikit, but korang kena baca sampai habis sebab ia terlalu menarik... Moh la kitew...

Pukul 2.15am semalam Mr.Hujan macam biasalah online la Fb... Dok sat kecoh plak dengan 1 gambar berkalimah Allah.. Sesiapa yang pandang kalimah Allah nie lebih daripada 10 saat dan terus melihat dinding.. Maka kalimah Allah akan terpancar dari dinding... Gambar nie haaa !!


CUBA TRY !!!







Lepas tu Mr.Hujan buat la analysis yang ala-ala persatuan doktor pakar mata sedunia nie... Then dpat la create satu gambar...Cuba kalian tengok btol2 pada titik tengah2... Lihat lebih dari 10 minint macam gambar atas...

Buat benda yang sama jugak..Try laa !!


Nah.. Sama kan??? 


Pantulan image dari dinding terjadi akibat silaun cahaya putih di tengah bulatan hitam... Cuba kalian tengok btol2... Nampak tak kat line bentuk tu kan seolah-olah terpancar??? So image yang timbul korang tengok tu akan ditransferkan ke dinding.. Nampak seolah-olah pantulan cahaya kan??? Sebab tu lah JPJ buat langkah keselamatan  jika ada lampu kenderaan dari arah bertentangan menyilau mata anda  pandang kearah tempat lain selamaaaaaaaaaaa???? 7 saatt...pandai adek-adek.... Tak percaya tengok la buku latihan JPJ.. Mr.Hujan taw lah sebab baru dapat 'L'... Top score lagi...jawapan sume btol..blagak gitu..ahhahaaaa

Pandai tak Mr.Hujan buat eksperimen????hehehhe.... Bukan nak belagak.. Mr.Hujan pun manusia biasa yang diciptakan dari tanah yang mana dipijak2 manusia sejak dari Nabi Adam a.s lg..huhu... Kita patut bersyukur kepada Allah kerana penglihatan kita masih jelas... Mr.Hujan saja buat buat eksperimen yang poyo mcm doktor pakar mata nie bukan nak mengugat kesahihan yang Allah itu Maha Berkuasa... Tapi Mr.Hujan saja lakukan eksperimen nie atas dasar suka mengkaji... Bak kata pepatah Islam "menuntut ilmu biarlah sampai ke negeri China"...

Persoalanya... Kenapa pencipta gambar itu mesti menggunakan kalimah Allah???? Tiadakah perkataan lain yang harus digunakan???? Adakah gambar dicipta hanya untuk mempermainkan kita ??? Ataupun gambar dicipta untuk memuslihatkan Umat Islam yang kurang pengetahuan??? Ataupun gambar dicipta untuk orang kafir mudah berdebat dengan orang Islam dan berkata "hahhahahaha.. Umat Islam kamu mudah ditipu... Tidakkah engkau tahu kami yang sengaja mencipta gambar itu... Tidakkah engkau tahu itu ialah pantulan cahaya".... Dan mereka akan berkata yang orang Islam tidak berpengatahuan dan mudah ditipu...Lalu ajaran Rasulullah S.A.W akan dipersoalkan.... Pekara ini pernah berlaku dahulu dengan terciptanya suara orang seolah-olah terseksa di dalam kubur... Bukankah seksaan kubur itu ialah perkara ghaib??? Mana mungkin manusia normal seperti kita boleh merasainya... Dan tercipta pula satu kes dimana khubah masjid terbang di Indonesia...Khubah itu sebenarnya di angakat olah sebuah kren..... SAMA-SAMALAH KITA RENUNGKAN  !!!

Kepada anda sebagai manusia yang berpendidikan... Janganlah anda mudah dipermainkan.. Gambar diatas memang menakjubkan tetapi ia adalah pekara biasa.. Mengapa anda tidak teruja dengan kejadian laut, ikan-ikan yang tak pernah habis di dasarnya???? bumi serta lain-lain lagi???? Befikirlah secara bijak dan jangan mudah ditipu... Andalah pembawa kemajuan sesebuah tamadun !!! Renungkan dan selamat beramal...

JANGAN JADI ORANG YANG MUDAH KENA GAME OI !!!!!!!

>berpeganglah pada al-Quran dan hadith baginda S.A.W... InsyaAllah engkau tidak akan sesat

Asslamualaikum W.B.T





Wednesday, 5 October 2011

Umat islam dihina... anda sedng dipermainkan .!

Assalamualaikum W.B.T dan salam 1Malaysia...
Pernahkah anda melihat gambar ini???? Apakah reaksi anda???




Marah ??? Geram ???
  
Ok,..gambar diatas sangat menghina seluruh umat Islam di dunia.. Gambar seorang muslim sedang bersujud dan diatasnya melutut seorang pengganut agama kristian sedang berdoa kepada tuhannya.. Dan diatas lelaki itu berdirinya seorang paderi... Gambar diatas memang menghina umat islam... Mereka menggambarkan seolah-olah mereka mengawal seluruh umat islam...dan paderi sebagai ketua agama... Hasilnya mereka berjaya menciptakan kemarahan umat islam di atas perbuatan mereka itu... Mereka sengaja uploadkan gambar berunsur hinaan di laman-laman web social yang menjadi tarikan manusia kini... Contohnya Facebook, MySpace, Tagged dan sebagainya.... Akibatnya umat Islam marah dan ruang komen picture ini terus menjadi bahan untuk umat Islam terus melemparkan kata-kata kesat....

CONTOHNYA SEPERTI INI...
Gambar 1

Gambar 2

Gambar 3

Gambar 4
Gambar 5


Gambar diatas, di dalam bulatan merah menunjukan orang Islam sedng menunjukan sikap yang kurang sopan dengan melemparkan kata-kata kesat . Bukankah kita diajar Rasulullah untuk bersikap sopan??



Pernahkah anda sedar anda sedang dipermainkan???? Gambar ini sengaja diciptakan bagi membangkitkan kemarahan seluruh umat Islam… Apabila marah apa yang akan terjadi??? Akibatnya sesetengah daripada umat Islam kini  mencarut, bermaki-makian atau melemparkan kata kesat…  Sedarkah anda kemarahan boleh menunjukan kelemahan kita sebagai muslim.. Dengan kata-kata kesat seperti ini mampu memberi tanggapan buruk  orang kafir kepada umat Islam… Bukankah kita sebagai khalifa di muka bumi ini harus menunjukan sikap yang baik supaya dapat menarik minat orang kafir untuk memeluk islam.. Bukan menghina atau menunjukkan sikap yang kita ini tidak bersivik.. !!!!!!!

Ada yang telah mendoakan kehancuran orang kafir..Ok…Pernahkah tak anda berfikir  kenapa kita dihina??? Kita dihina kerana sehingga kini masih banyak kelemahan yang ditunjukkan umat Islam. Oleh itu masyrakat kafir terus mengkaji dan menghina untuk meruntuhkan Islam…  Memang sudah dijanjikan Allah Islam tidak akan luput dari dunia sehingga akhir zaman.. Tahukah anda kita berada di zaman bila??? Kita berada di akhir zaman sekarang…  Apakah tindakan anda yang mengaku melafazkan kalimah “LAILAHAILLAH…MUHAMMADURASULULLAH” ???? Adakah anda akan terus maki melemparkan kata kesat???? Masa depan umat Islam bergantung pada diri anda sendiri….


Namun ada juga orang yang cuba menghentikan kemarahan umat Islam dengan menasihati dengan cara baik. Ingatlah kalian Rasulullah itu seorang yang bersopan santun dan teguh menerima cacian.. Beliau juga pernah di baling batu??? Adakah baginda S.A.W memaki hamun??? Baginda S.A.W hanya bersabar…
Ingatlah kalian Allah akan bersama dengan orang bersabar. Ubah la pemikiran kita yang mengaku bangsa Melayu Islam daripada sikap suka marah dan memaki hamun.. Ini bukan sifat kita... Ini sifat musuh kita syaitan laknatullah... Orang  kafir sentiasa memerhati kita… Tunjukkan lah sifat yang seperti yang telah ditunjukkan Rasulullah.. Ingatlah hadith baginda S.A.W yang  bermaksud “akan aku tinggalkan kamu 2 hartaku. Nescaya kamu tidak akan sesat jika kamu berpegang kepadanya .. Peganglah pada al-Quran dal al-sunnah/hadith ku”….

Sama-sama lah kita mengubah diri kita untuk pekembangan Islam. Kita doakan agar Allah S.W.T memberi balasan setimpal kepada orang yang membuat patung itu… Semoga Allah memberi petunjuk kepadanya.. Berdoalah kalian agar Allah mempermudahkan kita untuk melalui jambatan usia sebelum dimatikan dengan kalimah “LAILAHAILLAH.. MUHAMADURASULULLAH”… Amin !!!

Assalamualaikum…

**(sebarkan nota ini untuk kita sama-sama memperbaiki kelemahan kota sebagai umat Islam.. Anda juga sedang berdakwah)










Tuesday, 4 October 2011

Miss u..

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia . salam 1Blogger ... Hehehehe...
Kenal tak pembuka bicara dari sapa nie???? hehheeh.. Ade lew.....!!!!
Hari nie mud aku macam taugeh kena cahaya matahari. Kecut ja... Mau taknya semalam kecik aty abis dengan my sayang... hahhah... Hubungan kami kini agak kurang mesra.. Pasai aku ada buat masalah apa x taw... Aku tanya takmau cakap... Bengang juga sampai aku kasaq dengan dia... Tapi , sory sayang nie la panggai saya sebebar... Sory taw  kalau saya brkasaq dengan awak.. Nie bukan diri saya.. Sebab tu saya mintak sngat-2 kat awak jangan buat saya marah...hmmm...

Hari nie sepatotnya aku ditugaskan jadi server restaurant milik kolej aku nie... Tapi, disebabkan muka aku ketat sangat hari nie,   nak senyum pun terpaksa.... so aku mintak la manager of the day tu tukaq aku jadi steaward atau dengan nama glamournya tukang basuh pinggan.. Penat kot.. Tapi aku hari nie takde mud nak layan orang... Sory to Kak Shima yang perasan peranagi aku lain hari nie...hehhehe..

Tapi kan shima, ko nak taw tak mud aku dah kembali separa ok sebab aku dapat ucapan Happy aniversary dari my Iman... Walaupun beliau nie pelupa.. Tapi beliau boleh ingat tarikh kami kapel??? nampak sangat beliau best kan??? Untunglah siapa jd Mr.Hujan nie... Iman i miss u tahap lintah yang rindukan darah nie.... Saya tunggu ja awak.... Saya tunggu ja telefon Iphone5 saya nie berbunyi then keluar nama Nuraqmal Iylia... Hmmhh..
saya akan tunggu awak lagi esok.... Saya rindu awak bto2i kot... Tapi ego awak kuat sangat.. Kuat slaju EGO gemok plat PJX.... Tapi saya dah janji dengan awak saya takkan contact awak selagi awak x contact saya dan cerita masalah awak dengan saya..

Hmmh.. sepanjang masa kita dok bergaduh nie awak jangn asyik on9 plak... Dah free nie study la... Jangan dok menghadap fb plak..huhu.. Blajaq rajin2..Jngn sampai say tegoq dulu baru awak nak study.... Jngan dok berangan pasal saya plak.. Boleh ?? Awak msti boleh punyer.... awak tak penah lawan ckp saya kan sebab awak nie gadis baik... Saya tahu..... Kita gaduh nie msti akan buat kita lagi matang dalam hubungan nie walaupun awak budak2...hahahha

Awak...!!! Cepatlah contact saya...Saya dah rindu giler ngn awak nie.... Saya nak jugak ucap Happy Aniversary kat awak....hhmmmm.... Tak tahan kot...Walaupun saya x online saya akan follow blog awak...saya kan peminat nombor satu.... hehehheh...jangan penah lupa saya taw... Ingat pesan saya study rajin2... Nie last bulan yang dekat skolah... Takyah dok berangan lagi.... Saya hanya mampu nasihat awak kat sini ja...
saya hanya mampu bagi pesanan kat sini ja... Macam surat menyurat kan??? Tapi mybe nie lagi sweet kot...
Sbb saya suka sume statement awak pasai saya kt blog...hehehe

Oh...blog lama awak dah boleh bukak kan???? Teringat saya zaman kita dulu2... tengok gambaq lama2...
ayat2 sweet awak tu...best sangat time dulu....B akan pastikan kita akan jd macam dulu balik... semalam mmber ada bukak lagu muhasabah cinta...saya ingat tu blog awak.... saya hepy :D... saya dah lupa awak dah tukaq lagu najwa latif...hehehe...

**/sory sayang kalu saya bersalah....harap awak ley call saya secepat mungkin...huhuhu...Bila saya pasang lagu how to love nie saya ingat awak....hehheh... Cepat call b...b Tunggu yang pujuk b...
Miss u darling...

>>>kalau sempat malam nie aku sambung cerita warna remaja...ASSALAMUALAIKUM...






Monday, 3 October 2011

nak kenal siapa aku !!!!!!!!!!!!!

Baguih...!!!! Sekarang dah ada 2 orang pulau aku... Wow ! hampa ada?? Sorang bila jumpa dok buat tarik muka...ingat aku nak pujok kot???? Sory der, aku kesah apa hang ada ka xdak kan??? Hidup aku ok ja.... Thanx sbb letih buat MUKA BURUK bila jumpa aku....Muka handsem bg jd buruk... Ingat aku nak layan???
Aku nie manusia bongkak la, takbur, sombong sume ada kat aku... Aku kesah apa???? Jangan sampai aku benci tengok muka hang...

Yang sorg lagi nie aku x ley gtaw...so special for me..hampa jangan dok kalut nak taw..nie masalah aku ngn dia...tapi hari nie aku mmg bengang abis...dah bg muka lama dah....tapi la nie dia lebih2 plak..aku tengok ja hang punya ego....sikit pun aku x komen aku layan ja....Tapi kali nie hang dah buata aku hilang sabaq dah...
Aku ...sory awk dah buat saya sakit hati.....awak nak rasa kan macam mana rasa terabaikan????
saya xkan contact awak sampai awak bagitaw apa maslah yang saya dah buat kat awak..!! awak selalu ragu2 pasai janji saya kat awak kan????tapi kali nie awak akan taw saya orang yang menepati janji ke x???
SAYA JANJI SAYA X AKAN CONTACT AWAK SAMPAI AWAK BAGITAW APA MASALAH SAYA..!!!
sory eeya....saya akan perhatikan awak jea..!!!..saya tetap sayang awak....

Mintak maaf kalau aku ada buat salah kat hampa atau luahan hat aku terlalu biadap..
hampa kena taw ini aku sebanaqnya!!!!

**mohon maaf dari lelaki mulut celaka....





Warna remaja (part 2)

Keesokan harinya, seperti biasa Mr.Hujan akan pergi ke kuliah... Pagi ini mood Mr. Hujan berlainan dari pagi sebelumnya.. Mana taknya Moto Yamaha Nauvo yang dihadiahkan ayahnya ketika hari jadinya 2 tahun lepas, terpaksa dibiarkan dirumah kerana tayar pancit...

"Hai lah moto, time aku nak kudakan kau nie lah tayar kau nak pancit... Tunggulah time Kak Nita yang naik.. Semalam time akak naik kau taknak buat hal..."

Mr.Hujan benggang.

"KAK NITA !!!!!!!!..... Jerkah Mr.Hujan..

"Akak pegi mane semalam??? Naik moto orang sampai tayar pancit.. Akak redah kebun kelapa sawit kew???

Tiba-tiba abah mencelah....

"Nie apa bising-bising nie??? Ingat kilang bata kew??? Nak bising jew waktu  pagi... Asal nak bising je mesti waktu pagi...takde waktu lain kew?? 

"Akak nie abah... Pegi mana ntah semalam sampai tayar moto  orang pancit nie... dah pinjam moto orang tu buat la cara pinjam."

"Ko nie nita..semalam ko pegi mana??? malam jew keluar...Hmmmhhh... Nie mesti jumpa si Ayie kan???

"Mane ade la Abah.."

"Ouh ko pegi jumpa Ayie ko kuda moto aku eq... Dengan minyak moto 'E' ... Hah ! tu ko buat muka comel ape tu???aku baling kasut nie kang....

"Blueerrrrrrrkkkkk !!!! .. Kak Nita jelir lidah dan terus berlari masuk bilik sambil ketawa....

"Tak padan dengan pendak ada hati nak baling kasut dekat akak????..hahahhahahhahah......"

"Tengok tu abah... Abah ketawa kecil...

"Dah la tu...tak payah nak bising-bising malu jiran dengar. Abah hantar ko nek keta jew la ary nie... Balik pandai-pandai ko lah naik bus rapid..."

Mr.Hujan ikut jew cakap abahnya tanpa membantah.. Ketika dalam perjalanan ke kuliah abah berborak dengan Mr.Hujan untuk mengetahui cerita tentang anak-anaknya...

"Kuliah macam mane????? Ok???"

"Boleh la abah... Cuma jadual jew padat sekarang... Biasalah student kan... Kena la biasakan diri..

"Ok... Ada buat study group tak??? 

"Ada la sikit-sikit study dengan Fyka dan Udin tu..."

"Fyka??? Kau dengan Fyka tu ada apa-apa kew????

"Hoit, kesitu plak abah nie..Kitorang kawan jea la.. Kami memang baik pun... Dah macam adik abang dah...

"Eleh..Yolah tu...Abah dengan mak kau kawan rapat gak dulu.. Macam Kakak adik jugak..."

"Kakak adik???" 

"Yolah mak kau kan lagi tua dari abah... Tapi perangai dia dari dulu tak penah berubah...
macam budak-budak... Sweet 17 la katakan...Sampai mak kau meninggal kami bahagia jugak..Siap dah ada anak 4 orang pun"
......Abah senyum....

Mak dari dulu memang sporting eq??? Patut mak dulu best jew... Untunglah abah dapat makwe sweet dulu...hahaahahahah..

"Cait ko nie.. Dah jadi mak kau dah pun, makwe amendanye....."

"Eleh, abah malu la tu...perli Mr.Hujan...
 "Tapi kan abah orang ada benda nak gitau abah nie..."

"Ape dye???"

"Nak mintak abah tambah elaun RM200 boleh????"

"Abah kau !!! Ingat aku chop duit??? Ingat casino genting tu aku punyer??? Dah sampai kolej dah nie..
Abah hantar kau sampai sini jew... Malas masuk dalam....Nanti susah keluar plak.."


Mr.Hujan keluar terus dari kereta Kia Citra milik ayah nya.... Kot ya pun tak sabar nak jumpa awex, salam la abah ko nie haaa... Sia-sia aku ajar kau dari kecik... Haish... Sedih mak kau tengok anak dia macam nie.....

"Sory la... Tak sengaja , orang lupa... Jangan la sebut pasal mak .. Tersentap mak dalam kubur...Abah nie...

Abah senyum terus pergi tinggalkan Mr.Hujan di pintu pagar kolej....

Ketika seronok Mr.Hujan jalan sambil layan mp3, dia melihat Fyka yang sedang duduk mengepit lutut di pondok berhampiran kolam ikan...

"Eh ! Fyyykaaaaaa...Sorang jew .... Mane Udin...."

Fyka yang menhadap kolam dari tadi berpaling ke arah Mr.Hujan...

"Fykaaa!!! Kenape ko nangis?????"

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>BERSAMBUNG<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Watak perwatakan .
1. Mr.Hujan
2. Abah
3. Kak Ita
4. Fyka
   ** hari nie tiada watak jahat ditampilkan..

Lokasi
1. Rumah Mr.Hujan
2. Kereta.
3. Kolej.

*/// Thanks Miss Iman pulihkan semangat saya.. Saya dah x taw nak tulis apa.. Pasal msg dengan awak sebelum awak tido saya dah brsemangat nk sambung cerita Warna Remaja Part 2...
LOVE U SO MUCH SAYANG !!!...

Asslamualaikum dan selamt pagi alam yang indah !!!!






Sunday, 2 October 2011

Mr Hujan dah ada followers setia la...Hate KakiLike !!!

Assalamualakum, ! what's up! hoi! uit ! sawadikap! vanekem! or segala pemula bicara ditujukan kepada korang sume.... Tak kira lah apa jenis panggilan tu, biadap ke tak? yang menyapa itu ialah sunat dan menjawab teguran itu adalah wajib... Cuma lebih manis jika ASSALAMUALAIKUM yang dah menjadi tradisi masyarakat timur tengah digunakan sebagai pemulaan budi bicara.. :D

Okek.. hari nie Mr.Hujan baru mempunyai 7 followers... Ada ke takde aku peduliee apenye kan???? Thanx kepada orang yang dah follow aku sejak dari hari pertama.. Tentunya Miss Iman saya ialah salah seorang dari mereka... TAPI... sebenarnya followers aku bukan 7 orang semata.. Aku tahu aku dah ada seorang follower tetap.... Cuma dia nie x suka join this site jew... Aku memang dah dapat detect beliau. First skali aku dapat detect beliau baca blog aku sebab aku ada terdengar music themes blog aku berkumandang di laptopnya???dasyat kan??? lepas nie saya akan dijeles oleh Miss Iman....hahahha

Beliau yang di maksudkan ialah Mister Faez.... Tak sangka beliau banyak beri teguran walaupun beliau takde blog... Especially pasal ejaan... Gua bukan budak satera macam lu der !!!hahah....Gua baru nak belajar nie haa... Thanx banyak der pasaal duit kicap dgn halia tu nnt aq bayar...hahah..




Mister Faez

Sebelum aku taip nie aku Online dengan Miss Iman.. Lepas tu ada budak mane ntah, biadap btol post virus kat account aweks aku nie... Impaknye habis orang yang comment status Miss Iman kena Visrus skali ...Bengang btol aku... buat keje tak pikir... Penuh notification aku(total 564 noti).. Tu baru aku,Miss iman punye aku tak taw la.. Tapi Iman boleh sabar jew??? Penyabar btol... Mood aku dah la tak tentu time tu.. budak kecik tu boleh buat hal plak... aku taeeee dai baru dia taw.... Aku tak cakap banyak aku masuk profile awek aku pastu aku sound dye.... Aku ingat aku sorg ja benggang rupanya ramai yang marah dye termasuk lah Muz Memey, Ain Azenders and bla... Kaw! Kaw! aku maki..xpenah aku maki org sblom nie.. Sampai Miss Iman marah aku la..hehehhe... sayang btol dia dengan aku...

10 minit lepasa tu ada orang add aku. Nama dye Master Carbon ape ntah.. aku app jew la...Then dia post kat wall aku... skali dia post mcm nie ha "budak yang sound td kirim salam kat ko... dia cakap puki mak ko lobos"... berasap la sial telinga aku... "pukimak aku lobos pasal dia beranak kat aku la sial.!. Ko tolong kirim salam kat mak budak yang banggang didik anak dia tu... Aku taw pukimak ko kecut lagi sbb tu dia lahirkan anak cacat..."... kalau ko nak hina aku ko hina jew.... tapi kalau dah libatkan family aku ko dah lebih la...
Naseb baik ramai yang backup aku tadi... Nyway thanx to sheon and aslan asaari yang dah buat mulut mamat tu diam...

lepas tu aku cek virus budak tu guna dari mana..rupanya dorang ini ada group KakiLike.. Patot la kan... Pastu aku masuk cek pasal budak yang aku sound tu... Btol cakap Aslan... Tu memang budak2...
Baru PMR...hahhah... Tapi ayat langsi.. Rasa berdosa plak aku maki dia... Tapi aku bengang pasal dye dah libatkan mak aku..

Sorry kalian.. Mulut saya memang takde insurans.... Saya akan cuba jaga hati sume pihak lepas nie....
i will try, i can handle up...never say never !!!

**/ Miss Iman... Dah baca kan??? Budak tu hina mak mertua u kot... Miss u...

ASSLAMUALAIKUMMMMM !!!!